Vilttechnieken

Met vilttechnieken kunnen pijnlijke drukplekken op en onder de voet en/of tenen worden ontlast. Dit kunnen drukplekken zijn door eeltvorming, likdoorns, een hielspoor, ingroeiende nagels, maar ook de bekende “hallux valgus”. Dit is een dikke knobbel aan de zijkant van de voet onder de grote teen. Vilttechnieken worden al jaren met succes toegepast bij veel uiteenlopende voetklachten.

Het aanbrengen van antidruktechnieken wordt gedaan met vilt. Van welk soort vilt er gebruik wordt gemaakt is mede afhankelijk van de aandoening en de plaats waar de drukplek zich bevindt. Het vilt wordt rondom de pijnlijke plaats aangebracht, gefixeerd en kan zo een aantal dagen goed blijven zitten. Hiermee ontlast het vilt de pijnlijke plek waardoor deze rust krijgt en zo beter kan herstellen. Het vilt wordt dusdanig aangebracht dat u zich weer prettig kunt voortbewegen, zonder dat u last heeft van de pijnlijke plek of plekken.

Vilttechnieken biedt een tijdelijke oplossing en kan ook bijvoorbeeld worden ingezet als voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar de op maat gemaakte podotherapeutische steunzolen. Uiteraard wordt eerst het eelt of de likdoorn verwijderd en de ingroeiende nagel behandeld voordat deze drukvrij wordt gelegd.

vilttechniek